2022-02-17
話說近排係我半個阿哥生日⋯⋯🙊既然依家冇夜晚堂食,咁就唯有食個birthday lunch~😎😎 關於食咩都諗咗一段時間,而我決定同佢食啲平時一齊好少食嘅嘢,就喺韓國嘢。·海鮮炒淮山麵🥘海鮮都非常之多,有蝦有青口,仲有啲菇菌類嘅,食落亦都好新鮮。至於啲麵,食落真係好似有少少淮山味🤏🏻。感覺好得意,亦都好似好健康咁~~🙊 加埋佢獨特嘅汁醬,阿哥表示幾好味喎~☺️·泡菜燒鰻魚拌飯🍱呢個組合好fusion菜!先係韓國嘅泡菜,再配上日本嘅燒鰻魚,咁我覺得夾埋又幾好食~😋 泡菜有少少酸酸辣辣,再加上有燒鰻魚味汁甜甜嘅燒鰻魚味,連埋傳統韓式椰菜拌飯一齊食,我覺得都係夾嘅!!😆·韓式魚餅 / 忌廉可樂餅係兩款我哋覺得比較吸引嘅小食。忌廉可樂餅係我哋兒時回憶,雖然係日本嘢嚟⋯⋯不過脆皮炸得好脆,忌廉嘅味道亦都好好。韓式魚餅我哋覺得夠晒魚味,煎得好香口又唔太鹹,幾好幾好。·Green Tea Latte🍵 綠茶味夠,又唔太甜,飲落亦都好creamy!!好彩佢嘅少冰真係少冰,唔太飲得凍嘢嘅我,表示非常滿意~😆😉
海鮮炒淮山麵🥘
泡菜燒鰻魚拌飯🍱