2018-01-16
幾日前同朋友講開,佢問我食過泰國打邊爐未?下?泰國打邊爐?咁新奇?即刻要嚟會一會佢先得喇!呢度係任食火鍋,都有唔少食物種類可以選擇!湯底有四款,加$20就可選鴛鴦湯底。我哋呢啲心多嘅香港人,點會慳嗰$20 湯底揀咗佢哋嘅招牌冬陰功同埋香噴噴椰雞湯。冬蔭功湯底味道夠濃,不過就唔辣嘅,入面有啲九層塔、蝦、蜆、草菇同蕃茄,好足料㗎都;椰雞湯底就清甜同埋椰香味好勁,入面有椰子肉仲有啲雞,一定要飲返啲湯先呀!坐底未有嘢食又好肚餓?唔緊要,因為佢哋都有啲小食比客人㗎!呢晚就有魚香茄子、肉碎生菜包、炒豬頸肉、青木瓜沙律、肉碎沙律、咖哩角、豬紅、蝦片、魚皮同飯焦。真係食呢啲都夠飽呀!食物方面就正常啦,佢仲有啲Mama麵呀,金邊粉揀,加埋個湯底真係正㗎!佢哋亦都有唔少調味嘅配料,用嚟加落去個金邊粉度一流呀!唯獨呢個泰式黃金袋真係好似少少怪,見隔離枱話熱辣辣好脆,所以就叫嚟試下啦!點知嚟到係凍冰冰,我又驚唔知係唔係要碌下先食得,一放落湯拎返上嚟糊哂,入面嘅餡唔知咩嚟呢下次問下啲店員點食先得!值得一提係飲品都係任飲㗎!多款選擇,任你揀!最後,仲有啲甜品嘅,但真係太飽所以無食到。下次同多啲朋友嚟再食過先得**
佢哋亦都有唔少調味嘅配料,用嚟加落去個金邊粉度一流呀!
值得一提係飲品都係任飲㗎!多款選擇,任你揀!
**兩日後同朋友再去一次**
點個樓面廚房都唔夠人,加單時等咗二十分鐘都無嘢食,要食炸魚皮同蝦片充飢!外面小食亦都無乜refill,新開業,就比多次機會佢進步啦!