2019-07-23
CP值極高的雞煲火鍋放題作為雞煲控,經朋友介紹呢個回到味回,當然要去試一試😋係好抵食嘅半放題套餐,有雞煲,有火鍋、海鮮拼盤、任食火鍋配料、任飲汽水,連晚餐時段都係$248/位👍🏻首先,店員送來調料架,等你可以調配好醬料。😋首先來雞煲先,招牌惡魔雞煲係任食嘅!四個人先來一隻份量 ,由於有人唔食得太辣,所以叫咗bb辣。呢度嘅雞煲簡單得多,上菜後煮多分零鐘就食得。打開蓋,香氣即時四溢,令人食指大動。佢用左蔥頭、蒜頭、紫洋蔥、芫茜、辣椒、八角、豆蒄、薑、香葉去炒香,所以好香好惹味。最重要雞件嫩滑,肉味香濃,有好多汁去撈,所以真係好好味,我們追加多一隻雞。之後,每人會有一隻金蒜咸蛋蒸扇貝,微香嘅咸蛋味配扇貝真係第一次。扇貝鮮甜彈牙,好味!之後就係火鍋時間,每台會送本地手切牛脊肉和海鮮拼盤,呢2個唔係任食架。🥢海鮮拼盤有鮑魚、海蝦、蟶子、馬刀貝、黃蜆和海蜆。海鮮夠新鮮,味道鮮甜🥢本地手切牛脊真心全晚個高潮,勁重牛肉味,而且好嫩滑。之後,仲有好多火鍋的配料,基本你想食的都有。以$248呢個價錢,有甘多類型的享受,係超值。
首先,店員送來調料架,等你可以調配好醬料。
😋首先來雞煲先,
招牌惡魔雞煲係任食嘅!
四個人先來一隻份量 ,由於有人唔食得太辣,所以叫咗bb辣。
🥢海鮮拼盤
🥢本地手切牛脊
真心全晚個高潮,勁重牛肉味,而且好嫩滑。
之後,仲有好多火鍋的配料,基本你想食的都有。
以$248呢個價錢,有甘多類型的享受,係超值。