2021-10-13
🎏 港島吃貨系列 — 小曼谷泰國美食站✨ CP值不俗嘅泰國菜🇹🇭#90cp黃店篇💛 #90cp銅鑼灣篇 #90cp泰國篇➖➖➖➖➖早排瘋狂落雨 喺銅鑼灣附近又唔知有咩好食🤢 結果我就去左Tower 535樓下避雨 順便試吓一間未試過嘅泰國嘢🇹🇭🤣 佢嘅裝修都係好有泰國火車頭夜市嘅感覺!!😤 美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 泰式金邊粉 $98大大隻蝦 而且蝦肉都算新鮮唔會霉😙 不過如果個金邊粉可以再酸d會更好🙈 不過呢個價錢嚟講佢都算大份嘅😆 🔸 黃咖喱豬頸肉 $98🔸 泰式原味薄餅 $45本身唔知原來佢嘅薄餅係偏脆嗰隻😭 不過薄餅點咖喱呢個組合點都冇得輸😏 而且咖喱嘅豬頸肉份量亦都比想像中多 感覺都幾抵食CP 值都高🥳🔸 蝦餅(三件) $82呢個蝦餅其實有少許失望🙈 佢嘅外貌係的確唔錯 但係食落肉質有點鬆散🤭 絕對有進步嘅空間 而且相比起金邊粉佢就唔算太抵食了🙈🔸 芒果糯米飯 $88甜品方面點少得呢個糯米飯🤪 作為招牌佢都算大份 兩個人食都得🤤 絕對係必叫!!💰Total: $49
#90cp黃店篇💛 #90cp銅鑼灣篇 #90cp泰國篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🔸 泰式金邊粉 $98
🔸 黃咖喱豬頸肉 $98
🔸 泰式原味薄餅 $45
🔸 蝦餅(三件) $82
🔸 芒果糯米飯 $88
💰Total: $495
✅ 裝修風格就真係有泰國火車頭夜市feel😂🇹🇭 而且老實講佢個價錢都算係咁 銅鑼灣呢個地段都仲係抵食夾大分🤑 如果有興趣嘅推薦大家試吓咖喱同埋芒果糯米飯🤪 食完就當去左泰國haha😆
❌ 食物質素老實講就未至於好出眾🙈 唔太推薦大家叫沙冰飲品🤢
➖➖➖➖➖
📍 小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖