2023-06-04
同女性朋友出街,話想食得健康啲,就帶左我黎呢間主打輕盈健康,專食bowl既餐廳。我哋一共叫左個大滿貫同加州風味碗,同埋一杯牛油果奶。-1. 大滿貫7/10-呢個係最齊料嘅bowl,入面有飛魚籽,牛油果,吞拿魚,三文魚同基本嘅配料如木魚絲同蛋絲。配料算豐富,入邊加咗沙律醬,成碗bowl食落層次唔錯。牛油果新鮮,吞拿魚同三文魚腥味唔多,可以接受。但價錢偏貴,我會寧願食返魚生丼😂-2. 加州風味碗7/10-基本上同大滿貫差唔多,但配料相對少啲,多番啲蔬菜如車厘茄。魚生嘅話入面得三文魚,相對嚟講冇咁滿足。價錢方面都唔算平,都係會選擇食返魚生丼🤣-3. 牛油果奶9/10-牛油果奶有驚喜,雖然用嘅牛奶唔係算高級靚嗰隻明治4.3奶,但牛油果落得幾重手,飲落口咁好濃稠,鍾意牛油果嘅必試。價錢可以接受,值得一試。-題外話,本人本身對呢種主打bowl既餐廳印象一般般🤣真心建議如果想食健康嘅嘢食,以依個價錢嚟講絕對有更多選擇。
1. 大滿貫
7/10