Odelice! (蘭杜街)

餐厅: Odelice! (蘭杜街)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2017-10-18 268 浏览
"法國大餐" ge 揭後語相信好多人都聽過但依間餐廳改變我對法國菜高不可攀 ge 感覺反而 o係精緻之中多添 o左幾分親民~除 o左價錢貼地, 服務都好貼心呢!加 o左三文魚 ge 藜麥菠菜苗沙律 個 portion 都大份 ga, o岩o西同朋友 share依個沙律用黑醋做 dressing, 比較清新開胃少量 ge 羊奶芝士粒粒就令沙律惹味 o左我覺得藜麥都有少少似摩洛哥 ge couscous不過就大粒 d 口感好食 d重點係佢內含幾種氨基酸又低脂,好有營養!成個沙律非常大方地用上大量藜麥真係好味又健康! 近期身體抱恙就冇飲到酒如果唔係個 wine list 都不錯而我 o地就一於繼續健康風, 點 o左天然鮮榨果汁我飲 o左前面 o個杯牛油果蘋果菠菜~個配搭幾特別, 味道都好夾跟住就開始化身牛魔王 la, haha先 o黎牛肉他他, 調味有 d salty配埋個 toast 會好 d, 個 toast 仲好脆好好食 o添而 tartare ge 份量係絕對夠搽 o西o甘多塊麵包Beef Rossini 當然要有鵝肝 la 鵝肝香滑冇咩油膩感~個 presentation 咩角度都
"法國大餐" ge 揭後語相信好多人都聽過
但依間餐廳改變我對法國菜高不可攀 ge 感覺
反而 o係精緻之中多添 o左幾分親民~
除 o左價錢貼地, 服務都好貼心呢!

加 o左三文魚 ge 藜麥菠菜苗沙律

依個沙律用黑醋做 dressing, 比較清新開胃
少量 ge 羊奶芝士粒粒就令沙律惹味 o左

我覺得藜麥都有少少似摩洛哥 ge couscous
不過就大粒 d 口感好食 d
重點係佢內含幾種氨基酸又低脂,好有營養!
成個沙律非常大方地用上大量藜麥
真係好味又健康!

近期身體抱恙就冇飲到酒
如果唔係個 wine list 都不錯
而我 o地就一於繼續健康風, 點 o左天然鮮榨果汁
我飲 o左前面 o個杯牛油果蘋果菠菜~
個配搭幾特別, 味道都好夾

跟住就開始化身牛魔王 la, haha
先 o黎牛肉他他, 調味有 d salty

而 tartare ge 份量係絕對夠搽 o西o甘多塊麵包

Beef Rossini 當然要有鵝肝 la

鵝肝香滑冇咩油膩感~
個 presentation 咩角度都好靚

牛肉頭尾有少少 overcook o左, 但中間就幾好冇咩問題
後來臨走店員問覺得 d 食物好唔好 ge 時候
我 o地都有反映依度可以再好 d
佢話餐廳都正準備換過個爐令到 d 牛肉受熱平均 d
感覺係好用心經營 ge 小店~

依個係鮮果 ice cream bowl
有好多 tropical fruits 同焦糖脆脆
為今晚畫上非常完美 ge 句號!
好在店員之前提醒我 o地個沙律較大份
建議我 o地唔夠先再加 (原本想點多個 pasta)
o甘先至有胃納食甜品 ja

服務真係好好!!!!!!!!

成餐飯都食得好滿意 ar
店員會主動推薦我 o地食咩 la
上菜時都會簡單介紹
走 ge 時候又會問我 o地意見
而且店 ge 氣氛真係好好, 有唔同 ge parties
熱鬧但唔會嘈, 好好 feel