2018-10-28 650 浏览
呢間野,想試好耐。因為行過成日見排晒隊,而且嗅到陣陣燒牛味,百零蚊就可以試到。點知一試就知伏左!遊戲規定:揀肉,揀要幾多克,師傅手起刀落切件肉比你。最少要300克。留意到排前一位既客人要300克,但切多左,店家建議不如要埋。到我時一樣,要300克,但又多左啲,切了二件肉又不足300克,問我可否要埋件細肉,前後三件牛柳扒,唔跟餐,盛惠$120。Ok, 我照要。不過,一個好既師傅,切左咁多年肉,其實理應快肯準。今日師傅明顯confuse 左,所以刀工失水準!等左大約半個鐘,有得取餐了。問題就黎啦,清楚記得最後要左三塊肉,為何變左二塊肉?查詢之下,師傅們對望一下,什麼也沒說,由隔離份餐取回一塊肉給我。感覺真係好兒戲。你是當住客人面前給肉切肉,但到頭來可以是從別人處拿給他人。大費周章,只是做場show而以。我當然沒有再與師傅們爭辯,拿餐便走,心中諳說冇下次。講返食物,牛燒至3成熟,見到紅肉,口感唔差,都juice... 可惜有根。咬幾口就有,是肉質唔靚!唔關燒得過火事。啲配菜都幾好食,我就真係吃晒啲粟米粒和洋蔥粒。都係個句<冇下次>

等左大約半個鐘,有得取餐了。
我當然沒有再與師傅們爭辯,拿餐便走,心中諳說冇下次。

都係個句<冇下次>
2018-10-28