2020-06-03
-Coffee Shop就去得多,飲茶既Tea Bar你又去過未呢?今次就經過位於中環雲咸街嘅汴京茶寮,店內最入面既裝潢以榻榻米形式,一於去感覺下別具文化氣息的一晚。除咗品茶之外,店內仲有好特別既茶漬飯。我覺得呢度唔淨只係品茗嘅好地方,仲係一個認識茶好好嘅體驗。今次叫咗個茶漬飯set ($158)茶漬飯+是日配菜兩款+手工果凍+是日手沖茶🧊 冷抹茶蕎麥麵 (夏日限定)Soba on ice ! 係真一係一冰塊上面既冷麵,見到都涼透心🍵星野抹茶鮮奶店員大力推介話鮮奶系列都好受歡迎㗎。而且呢款茶葉係店主直接向農夫購買,可以確保到茶葉嘅質量,抹茶以茶粉加鮮奶沖成,令茶味更濃厚,抹茶味非常突出。🍨手工茶凍果凍出奇地好吃!大力推介!-香港人節奏太快啦,人又多了,呢度正正等大家慢下來,透過飲茶過程中去放鬆自己,療癒身心。-汴京茶寮Tealosophy Tea Bar地址: 中環雲咸街36-38號雲慶樓地舖Add.: G/F, Win Hing House, 36-38 Wyndham Street, Central
今次叫咗個茶漬飯set ($158)
茶漬飯+是日配菜兩款+手工果凍+是日手沖茶
🧊 冷抹茶蕎麥麵 (夏日限定)
🍵星野抹茶鮮奶
🍨手工茶凍
果凍出奇地好吃!大力推介!
汴京茶寮
Tealosophy Tea Bar