之前屋企人食左個蒸魚,78蚊,平日晚餐,好似幾正!所以今日又去,點知撞正就黎節日,啲價錢變晒「節日價」。。。就唯有叫啲難散嗌。。。如果平日食,絕對系更抵食!今次就叫左,雜菜粉絲煲,帶子蒸豆腐,同鮮果咕嚕肉,加一個白飯,茶錢每人十二蚊位。雜菜粉絲煲比想像中多蔬菜款式,每樣都好冧,連西蘭花都好易咬口,有菜心,白菜,粉絲,草菇,冬菇,瑤柱,尤魚鬚仔等等。。。冬菇鮮味彈牙白菜都好冧菜心有少少筋粉絲少少乾身但彈性夠。勝在菜款式多。開頭以為黑松露帶子,點知原來系豆豉😂🤛🏻 不過都好似,豆腐味好清,好衛生既感覺,帶子得少少鮮味,反而個豆豉令帶子更惹味以為豆腐就好Hea,但份量足加清新感。不錯!之後就系咕嚕肉,幾驚會鞋肉,或者肥高多,最後!皮脆肉軟,肥高就有少少,不過系適量,無肥高又唔滑同軟姐,每粒就一個手指公咁上下大,岀面食果啲有啲就系因爲太大粒,裡面啲水就變左條紋肉好鞋。但距肉質彈牙,皮脆肉軟,特別岀面脆,非常好味!。下面附圖。
之前屋企人食左個蒸魚,78蚊,平日晚餐,好似幾正!

所以今日又去,點知撞正就黎節日,啲價錢變晒「節日價」。。。
就唯有叫啲難散嗌。。。如果平日食,絕對系更抵食!

雜菜粉絲煲

以為豆腐就好Hea,但份量足加清新感。不錯

帶子蒸豆腐

但距肉質彈牙,皮脆肉軟,特別岀面脆,非常好味

鮮果咕嚕肉

。下面附圖。