2005-12-27
係12月24日同honey 係呢度慶祝一週年及食聖誕餐.環境暗暗的,氣氛好浪漫,當日我哋坐outdoor,雖然個日涼涼哋,但佢地有個暖爐,所以都好暖.食物方面都幾好味,當日有五道菜:a)一籃面包,有3款,每款2個,送上來熱熱的,因我晤食但honey就差唔多食曬b)煙三文魚沙及鴨肝多士.呢個都幾好味,係個多士d鴨肝比較差,但都okc)跟住係個蠔湯,好杰..>_<..同埋係得一舊蠔囉.勁弧寒d)主菜~我honey 要左個魚,我就要左個栗子蒸鴨.呢2個都好好味,d魚好滑,好新鮮..個栗子蒸鴨都好入味,有d酸酸甜甜甘,好開胃o下.唔錯.其實食到呢度都好飽下e)甜品~檸檬慕絲及聖誕朱古力蛋糕.個甜品好掂下.前者很開胃,好滑,後者如果係朱古力迷就唔好錯過,個朱古力味好濃,出面軟軟,但入面就好凍,正呀^^另外,直得一讚係佢哋上菜時間會剛剛好,會等你食完一道菜,慢慢先再上第二度菜,就係甘我哋係個日食下傾下甘就食左三個鐘喇