2014-04-05 613 浏览
喺朋友口中得知附近开咗间新嘅甜品店。 环境卫生:因为新嘅关系,入面都仲系好新净。白色墙纸陪上柔和嘅灯光令人坐得轻松愉快。 两边墙都放有推荐食品嘅相让人先预览一下亦是不错嘅装饰品。 服务:服务员态度有善,当我地问有咩推介嘅时候都乐意解答。 味道及价钱:全店均采用Movenpick雪糕。喺店员嘅推介下,我地三人点了两碟甜品加杯果茶。本身见有Beeramisu,不过以保持新鲜,每日制作有限,而我地去嘅时候已卖哂,真可惜。一. 水蜜桃茶($25)红红的一杯茶,闻落好香甜,但飮落劲酸,不太有水蜜桃嘅味道,不过喺几特别。二. 香芒脆脆拿破仑配雪糕($42)出奇地不是太甜的一碟。脆脆中夹有d偏酸嘅新鲜芒果及芒果mousse。口感同味道都争d,而且侧边嘅芒果雪糕又酸到痺。有小小后悔要咗呢碟over Baileys Soufflé。三. 朱古力心太软($42)好好食!流心朱古力劲浓,最重要嘅系唔会太甜,一定系用咗黑朱甜度先会咁适中。温暖嘅朱古力配上冷冷嘅云呢拿雪糕简直系天衣无蓬嘅完美配搭。食完超满足。Final Verdict:值得支持的用心小店。会再去。:)
喺朋友口中得知附近开咗间新嘅甜品店。
环境卫生:
两边墙都放有推荐食品嘅相让人先预览一下亦是不错嘅装饰品。
服务:
服务员态度有善,当我地问有咩推介嘅时候都乐意解答。

味道及价钱:
一. 水蜜桃茶($25)
二. 香芒脆脆拿破仑配雪糕($42)
三. 朱古力心太软($42)
好好食!
Final Verdict:
值得支持的用心小店。会再去。:)
2014-04-05
$40 (宵夜)