2018-07-02
又一個happy Sunday !訓到中午先醒,一條友去嘆個brunch 先,呢間餐廳已食過幾次,食物水準高之餘,成間餐廳的感覺仲好舒服😌,好岩朋友傾計,或者一個人享受下。座位滿佈cushion 環境舒適,簡單有情調,好鐘意雲石台面,好文青。餐牌上有多款brunch 可以揀,唔小得all day breakfast 🍳 還有set ,有餐湯有野飲,價錢由$72-$118,不算太貴,今次試下個漢堡先☺️椰菜花湯,香滑忌廉味,椰菜花味濃軟軟的麵包微暖,配搭橄欖油,點著吃,很健康牛肉野菌漢堡配薯條伴以沙律薯菜$82厚切的薯條新鮮炸起,薯仔味濃,香脆可口,不用點茄汁也很夠薯味😋。漢堡包很巨型,不能一口咬,餡料亦非常豐富😍,有蕃茄片和新鮮生菜,增加口感,微溶的芝士片,厚厚的漢堡肉嫩,咬落好juicy😋,再配有沙律醬,美味而不會好「漏」的感覺。食完整個漢堡再食沙律菜,感覺無咁「罪惡感」😉,沙律菜亦很新鮮爽口,可以去除食完漢堡的油膩感。漢堡包配可樂絕對一流配搭👍🏻好滿足😍值得再試
漢堡包配可樂絕對一流配搭👍🏻
好滿足😍值得再試