餐厅: 諸勝堂
资讯:

2020-05-11 59 浏览
鮑魚火腿絲通粉鮮忌廉豬骨湯:湯底都算別出新裁,竟然加幾點去忌廉一齊煮。所以入口嘅感覺會更加creamy, 厚身。雖然我自己早餐仲未食得清淡少少,不過都覺得唔會太濃、以致太「漏」。通粉又唔會爽晒啲水發脹,入口都彈牙👍🏻😂 鮮奶炒日本滑蛋多士:喺門口已經見到佢掛咗塊牌,話自己用日本雞蛋😂 連張收據都寫埋LoL 擺落多士嗰度真係好夾。因為就咁食可能會「太滑」🤣 (唔知點講)多士就係有揸牛油再拎去焗,顏色好靚!邊位都幾脆😍份量好大,很難相信係得兩隻雞蛋🥚😂成個早餐日份量,可以當Brunch 食完去到4:00先再食,忙碌人士飽肚之選!熱鴛鴦:正常發揮🤔 環境:音樂好chill , 環境唔會太嘈,同朋友食完坐喺度傾偈都舒服!
鮑魚火腿絲通粉鮮忌廉豬骨湯:

鮑魚火腿絲配忌廉豬骨湯

滑蛋配多士
牛油多士+鮮奶炒日本滑蛋

熱鴛鴦:正常發揮🤔
熱鴛鴦

2020-05-11
$40 (早餐)
滑蛋配多士
牛油多士+鮮奶炒日本滑蛋