2023-03-05 148 浏览
今日下晝同家姐去觀塘買家品,大家搬咗出嚟之後都好耐冇見傾計,家姐話介紹個地方同我順便傾偈。入到去環境好舒服,簡約風,窗邊嘅枱有天然太陽光,我地好好彩坐到sofa,開開心心睇menu,一人一個套餐share。因為家姐點咗漢堡餐有沙律,我哋2個都要餐湯冇揀沙律,餐湯係粟米忌廉湯,上枱賣相幾靚,忌廉有d似拉花咁,幾靚,粟米湯飲得出係真材實料用粟米打成,唔係罐頭湯,加上脆脆嘅蒜蓉法包,個餐湯都幾有誠意。蒜香辣野菌大蝦帆立貝墨魚汁意粉先講份量好足夠,有3隻大蝦,2隻帆立貝。帆立貝好大隻,好鮮味。墨汁意粉幾彈牙,以洋蔥三色椒炒,好香。意粉黑色,配菜五顏六色,睇落好吸引,加上面放啲玫瑰花瓣,呢個意粉色彩繽紛。美國黑安格斯漢堡伴炸甜番薯條. 田園沙律餐廳知道我哋share食,幫我哋分開左一半,再用靚靚竹籤吉住,令我哋食起上嚟方便啲。成個漢堡包好厚,麵包搽咗牛油焗得好脆,漢堡扒叫咗五成熟,好厚身好大塊,好juicy 。成個包一口咬下去,juicy牛肉,香濃芝士,爽脆生菜加上蕃茄,冇得輸。炸甜番薯條唔油又好味,另外俾既唔係茄汁,係黑松露醬,個醬Creamy,黑松露味香濃,又超美味。餐飲方面,我點咗一個熱玄

蒜香辣野菌大蝦帆立貝墨魚汁意粉

美國黑安格斯漢堡伴炸甜番薯條. 田園沙律

餐飲方面,我點咗一個熱玄米茶,家姐點咗Hawaiian Ice Tea。玄米茶夠熱,正常。反而Hawaiian Ice Tea不只賣相靚,可以打卡,好有果香味,幾好飲,如果再大杯d就好了。

總括而言,環境好,食物好,加上餐廳唔會趕客,係一處同朋友傾偈好地方,家姐同我都傾左好耐先走,值得推介既好地方。