2020-06-29
朋友拉我吐苦水,我地相約係芝士哥串燒酒場飲返杯,芝加哥串燒酒場位於大埔太和路24號太和中心地下37號舖,由太和火車站行過去只需5-10分鐘,非常就腳,而且餐廳出面有一大個咪錶場,泊車都好方便。7點到達,已經全場滿座,最好book 定位。酒類亦有超多款選擇,成本menu 慢慢睇,唔飲酒都有非酒精飲品串燒加炸物多達70-80款,串燒可簡辣度,另外亦有幾款飯類選擇,但食串燒加啤酒都已經可以食飽。燒雞翅包飯、雞髀串、玉子燒燒雞翅包飯-辣辣地,入面個飯都好香,好惹味雞髀串加了孜然粉、雞髀肉好嫩滑惹味玉子燒-蛋味香濃,香甜鬆軟蒜蓉牛油燒大頭蝦-好大隻,有成隻手掌咁長,如果蒜蓉牛油再濃一點會更好。白松露薯條-平時食開黑松露薯條,今次第一次食白松露薯條,薯條新鮮熱辣辣炸起,金黃香脆,送酒一流Vodka Espresso (vodka,Kahlua,Coffee)有一細杯花蜜糖漿比你倒入去,以杯花蜜糖漿好香好香,咖啡味濃郁醇厚,口感滑順綿密
燒雞翅包飯、雞髀串、玉子燒
燒雞翅包飯-辣辣地,入面個飯都好香,好惹味
雞髀串加了孜然粉、雞髀肉好嫩滑惹味
玉子燒-蛋味香濃,香甜鬆軟