2019-08-25 133 浏览
-工作得咁辛苦,點都要約朋友出來傾下計嘅🤗。今次相約係中環搵食,行行下見到Glow-Oyster Bar & Grill 環境幾舒服😍,於是就入去坐低。燈光都幾柔和,播住輕快音樂🎶,每張枱都有一個月球檯燈🌕,幾得意。原來平日(6-9pm)生蠔、餐前小食都做緊7折。我地先order 兩款生蠔。先食美國蠔American Pearl ($55)比較厚肉同滑,海水味無法國蠔咁重,但就好creamy。而法國蠔Gillardeau($65)一食就feel到濃濃海水味,好fresh。兩隻口感好唔同,但我地都好滿意。服務生好細心,等我地食完生蠔,再上其他食物。Grilled Quail Legs ($78)鵪鶉蛋就食得多,今次試下鵪鶉腿,肉質唔會太乾,雖然細細隻,但好香口,點埋喼汁幾惹味😋Baked Meat Ball ($88)番茄🍅同芝士🧀焗肉丸,無諗過有12粒咁多,一夾起佢係可以拉絲,非常邪惡😈。Crab cake with Corn Salsa ($118)蟹🦀餅外表平平無奇,相對乾身,但係啖啖肉,配合埋粟米🌽沙律🥗令口能提升不少。以一間在中環的西餐廳來講,又有折🤑,算係幾抵食。======

服務生好細心,等我地食完生蠔,再上其他食物。

Grilled Quail Legs ($78)

Baked Meat Ball ($88)

以一間在中環的西餐廳來講,又有折🤑,算係幾抵食。

==========

Glow - Oyster