2019-07-01 2603 浏览
難得提早收工,同事提議去high tea,上網一打金鐘high tea 第一間就係出完cafe gray deluxe,睇完啲相🤤🤤🤤已經二話不說係金鐘行去位置都比較難搵,咁岩遇上酒店外場被圍住,完全係見吾到入口係邊多番問路之下先知道入入到去酒店職員叫我地搭呢個電梯上49樓😍😍😍😍好似去左探險咁,有啲似穿越時空既感覺升降對面仲放左香薰蠟燭🕯️環境好舒服上到49樓,我地嘩左一聲😱😱😱😱以為自己去左泰國做spa咁好relax ,抬頭望上天花好似去左藝術展覽咁,設計好獨特再係另一個角望向下方,都用左吾小心思,已經令我好期待,究竟食方面係點而家做緊$480per 2people 再加10%服務費佢既lemongrass Ginger 好香可以一試,食甜品當然吾小得有杯茶,中和下清下制望住呢個海景🥰🥰🥰🥰🥰食tea 真係嘆到一個點另外一邊既風景🤠好靚阿🤩🤩由於我地4個人關係 叫左2set 第一件食就係佢🤤🤤🤤好正,以為佢係檸檬🍋點知係熱情果加芒果加小小柚子的酸酸甜甜完全吾覺得佢好‘流’,層次好好同時佢既餅底做得岩岩好,吾太林又太硬,令你想再食多幾件🥰🥰🥰真心想再食佢既甜食方面真係做得好好,好有id

多番問路之下先知道入

升降對面仲放左香薰蠟燭🕯️環境好舒服

上到49樓,我地嘩左一聲😱😱😱😱

以為自己去左泰國做spa咁好relax ,抬頭望上天花

好似去左藝術展覽咁,設計好獨特

而家做緊$480per 2people
再加10%服務費

望住呢個海景🥰🥰🥰🥰🥰食tea 真係嘆到一個點

另外一邊既風景🤠

好靚阿🤩🤩由於我地4個人關係
叫左2set

第一件食就係佢🤤🤤🤤
好正,以為佢係檸檬🍋

佢既甜食方面真係做得好好,好有idea

之後再試就係左邊呢個花花樣既東東

睇起尼以為係甜,點知食落去係咸咖🤭
佢既味同佢個樣一樣咁小清新
食完有種置身於草地上訓緊覺
當中,加左小小薄荷葉入牛油果🥑啲醬到
同事吾太接受到
但我又幾鐘意食下啲味,緩和下味蕾

咸食就吾係款款都好食,但係吾差咖

隔離既
蟹籽蟹肉包配上醃左既紅菜頭