2020-12-09
在鰂漁涌上班,同事突然吹雞🔈🔉🔊,話放工去吃個 quick dinner, drink 1 drink🍷消除一下工作和抗疫疲勞💁。。。好吧,甘盛意拳拳✊✊, 就行去附近的海灣街,我較愛地道又親民的食肆😍所以攔番以前幫襯過的 Flames...忌簾蕃茄汁🍅蝦球🦐🦐🦐意粉🍝好鍾意它的醬汁🍅🍅🍅好惹味又多汁,吃意粉絕對不能少汁的😋蝦球好彈牙,處理得很好,腌得相當入味,有水準,與之前吃過的味道是一樣喔🦐🕺炭燒香草雞🐤 + 炸薯條🥔招牌主打菜式🎉😃聞到陣陣炭燒和香草味,雞雞肉質嫩口,我最鐘意層脆皮,和咬d嫩雞骨,所以我常和家中寶貝小狗🐩爭吃😏呵呵🤪薯條都炸得出色,伴酒恩物,當之無愧👍😁仲見到好多年青人外賣回家嘆,各有所好,坐低吃又得,做足防疫措施就不用擔心啦☺️Devil Chicken Wings 魔鬼雞翼🐣🐥是用米糠包住炸的,和一般韓國炸雞是不同口味和風味的🙆 好好味! 尤其是趁熱辣辣的時候吃,配上果香萄葡酒🍷🍷,嗒上一杯,真係乜憂愁都盡消😄 為咗迎合小朋友,個醬汁只是微辣, 我這大朋友好希望能 devil 多一點啊😂雞肉凱撒沙律🥗一大碟 😘雞肉和生菜份量相當足夠, 看得出食材新鮮, 大口咬減
忌簾蕃茄汁🍅蝦球🦐🦐🦐意粉🍝
忌簾蕃茄汁蝦球意粉
炭燒香草雞🐤 + 炸薯條🥔
炭燒香草雞🐤 + 炸薯條🥔
薯條都炸得出色,伴酒恩物,當之無愧👍😁
Devil Chicken Wings 魔鬼雞翼🐣🐥
Devil Chicken Wings 魔鬼雞翼🐣🐥
雞肉凱撒沙律🥗
雞肉凱撒沙律🥗
一大碟 😘雞肉和生菜份量相當足夠, 看得出食材新鮮, 大口咬減低吃肉的油膩感😄灑上大量芝士粉,咸咸地配合清清地的菜和雞,perfect match💯😻