2021-03-21 112 浏览
呢日係附近做完嘢就去咗鰂魚涌新開嘅cafe,店外一幅藍色牆成為咗好靚嘅打卡位,店內環境走藍色雲石風,感覺都幾classy,唔少人都會係度吹下水或者做下嘢。Amber (classic buttery S(t)one) + housemade jam n clotted cream呢度有四款scone但每日只會供應其中兩款,我叫咗最classic 嘅原味,Order之後都要等一段時間,因為係即叫即焗嘅,但都抵返晒,上嚟嘅時候陣牛油香味強烈到應該大半間cafe都會聞到,係令人感到幸福嘅香味呀😻😻個scone係我鍾意嘅質感,外面焗到勁鬆化脆口,牛油味好出,入面濕潤程度剛好,有少許黏感但唔會漿口。一定要加$12要埋jam n clotted cream,個jam大推🙌🏻用咗檸檬、大黃同薑去做,酸酸咪咪帶好香唔刺激嘅薑味,入面有好多頗大條醃到甜甜哋無哂辣味嘅薑條,就咁食都正😋Hand-whisked latte - Shizuoka hojicha (Iced)呢個寫明係人手刷茶嘅焙茶latte,焙茶味好濃郁甘香,就算等埋個scone先飲個茶味依然好出,作為焙茶控嘅我表示滿意🥰人均消費:$100

人均消費:$100
推介指數(10分為滿分):9分