2022-09-01
Happy Friday同朋友行完街諗住簡單食個dinner再血拼🛍最後發現鼎鼎大名嘅NINETY's喺尖沙咀K11開咗分店!我哋嗰日算早,大概六點幾七點就食飯,所以餐廳仲有位好快就坐低咗😛喺出面望入間餐廳嘅時候覺得好大好有空間感,入到去先發現原來佢哋有一面牆用咗鏡嚟做令到成個空間放大咗好多,毫無壓迫感,好舒服🤩我哋兩個人今次試咗兩款main dish龍蝦意粉($248)🦞同蟹肉意粉($228)🦀兩款海鮮都各有千秋,龍蝦肉好結實,唔會over cooked,蟹肉就食落啖啖肉,好滿足。除此之外,最impress我嘅係啲意粉🍝平時出街都鍾意叫意粉多過飯,但好多餐廳都係得普通意粉揀,而NINETY's用嘅係通心意粉,非常特別,食落好有咬口,完全將碟意粉level up🥺另外見到menu有一頁係K11 Exclusive Selection,所以就叫埋個叉燒配焦糖青蘋果小食($78)🍏一次過食晒我心目中嘅must try!本身唔係好鍾意啲菜式又甜又鹹,不過呢個小食竟然會令我有想encore嘅衝動!叉燒嘅焦香配青蘋果嘅焦糖食落好和諧,鹹同甜唔會有一邊好搶😋如果大家嚟K11呢間NINETY's,我
如果大家嚟K11呢間NINETY's,我會非常推薦大家try try個K11 Exclusive Selection menu👍🏻
最後值得一提嘅小貼心位就係NINETY's放喺客人張枱上面嘅水係備長炭水,減少水中嘅雜質,飲落都清新啲🥛