2023-02-12 447 浏览
星期日的下午一个人午餐,自己一个又有时间时我都会去cafe, 一来我喜欢叹咖啡,二来可以hea耐d。响希慎见到有间未试过既cafe, 都几开扬,就去试下。去到都好多人,但呢间餐厅大部份都系bar台,得3张正常高度的三角台,自己一个通常都系bar台,因为近窗的位置已满,我坐左响贴住厨房水吧既吧台。不过我估可能佢无考虑过台既高度同张bar凳既高度,台与凳的距离太近,其实坐在上面很难食野。一系wui 到低,一系就拎住只碟食,如果唔系只颈会唔舒服,或者容易弹起d汁整污糟d衫。去到想叫野食,自助服务,不过我系靠个八达通机去识别收银既地方,而且佢话系2间餐厅,食物同饮品要分开买,我觉得呢点比较有趣,但都觉得几麻烦,尤其是自己一个,要走2边去拎野食。我最想食既龙虾意粉卖哂,得返卡邦尼,叫了个卡邦尼同latte。个卡邦尼比较淡口,但会食到少少橙花香。佢既烟肉好似炸过,不过我个人唔喜欢宽条面既质感,如果佢唔系宽条面可能好一点。咖啡都几香,饮落fruity, 都ok。环境光猛,无乜人理。想自己me time也不错的,但cafe都系想坐得舒服去hea, 如果计舒服,我会钟意4/F果间多d
卡邦尼宽条面

2023-02-12