2023-02-22
我嘅朋友最鍾意就係食串燒,今次特登嚟帶佢品嚐觀塘嘅呢一間串燒屋見呢度都開咗一段時間,都有唔少好評,try try佢位置上我覺得離地鐵站有少少距離,大約行10分鐘到原來呢度係採取自助餐形式咁我哋成9:30先去食,嗰時段就係$198一位,任食兩個半鐘櫃嗰度有好多唔同嘅嘢飲,例如薏米水、啤酒、山楂茶,仲有少少甜品同前菜,例如中華沙律,螺肉等,可以任意去拎呢度係掃QR code落單嘅可以見到除咗串燒你都可以叫熟食。串選擇非常多,海蝦、台灣一口腸、雞肉腸,迷你豆卜芝士腸、龍蝦丸、貢丸、紅腸肉類方面,有美國殼詞牛肋條、美國殼詞牛西冷、熊本一口牛、香草羊架、日本漢堡扒、美國牛仔骨、西班牙黑毛豬五花肉、雞腎等我自己都特別鍾意食腸仔,同埋熊本一口牛,呢度嘅牛肉普遍都好新鮮,牛肉軟嫩不黏牙,唯一美中不足係呢度嘅肉類好似冇乜點樣醃過,所以燒完之後個味道比較淡,要自己加唔同嘅調味料先會比較有味☺️都嗌咗啲蔬菜、炸物同埋清酒煮蜆等。估唔到有幾大碟喎,食到好飽。炸物都好豐富,除咗薯條,有魷魚圈、墨魚角、吉列生蠔….個清酒煮蜆都唔求其㗎,喂蜆汁係真係有酒味,點一點,食落.. yummy😋😋甜品呢度有雪糕。個場主要係播
見呢度都開咗一段時間,都有唔少好評,try try佢
位置上我覺得離地鐵站有少少距離,大約行10分鐘到
原來呢度係採取自助餐形式
呢度係掃QR code落單嘅
可以見到除咗串燒你都可以叫熟食。
甜品呢度有雪糕。
個場主要係播啲普通話或者廣東歌,其實幾有中學嘅回憶。加上嗰晚有班後生女喺度慶祝生日,好青春😝
係溫馨同埋充滿青春回憶嘅串燒店,適合聚會😊