2022-02-21
前陣子放假想去將軍澳走走,去海邊搵間Chill嘅餐廳食Brunch!俾間風格好活躍嘅美式餐廳吸引,因為店內嘅日光好靚☀️✨我哋Order咗”Set for 1”兩個人share🤤🅿️ 天晉滙星期一至日消費夠$200免費泊2小時。.🥗 Appetizer - 虎蝦沙律🦐係好食嘅,而其他沙律、紅酒蘋果都比想像中普通,沙律食起上嚟比較散😓呢個一般般。.🦀Main - ”蟹”后窩夫主菜最特別,因為好少有鹹味窩夫。蟹肉好香,好味😋入面有小龍蝦,配埋芝士成個好夾👍🏻(底係香草窩夫,唔多覺甜味).🧇Dessert - 肉桂蘋果窩夫呢個窩夫俾Main果個鹹味窩夫實少少,近似比利時窩夫嘅口感🤤配料都無投訴,係合格以上上嘅甜品💖.🍓Strawberry Milkshake🍹個樣靚之餘,仲好重料🤰🏻極級邪惡!奶+草莓醬勁多,好甜,好Rich。旁旁仲有鹹味圈圈餅,中和番個甜&漏😋.如果Set for 1 嚟講價錢有點貴,但個Main係好食嘅~適合慶祝節日👍🏻餐廳採納自然光,令到Chill感大Up!打下卡嚟講都唔錯嘅💚值得一試💁🏻♀
我哋Order咗”Set for 1”兩個人share🤤
🅿️ 天晉滙星期一至日消費夠$200免費泊2小時。
大蝦沙律
🥗 Appetizer - 虎蝦沙律
“蟹”后窩夫
🦀Main - ”蟹”后窩夫
主菜最特別,因為好少有鹹味窩夫。
蘋果肉桂窩夫
🧇Dessert - 肉桂蘋果窩夫
Strawberry milkshake
🍓Strawberry Milkshake
🍹個樣靚之餘,仲好重料🤰🏻極級邪惡!
💚值得一試💁🏻♀