2025-05-04 348 浏览
Book mark一段時間嘅傳統英國酒吧餐廳,今晚試到啦👏🏻燈光偏黃微暖調,餐廳環境design俾人感覺好chill,有種可以同friend瘋狂飲酒傾偈嘅感覺🍻點咗幾樣食物,夠哂英國傳統味道,而且份量都好足,啱晒一大班朋友一齊嚟聚一聚👯👯‍♀️🥚Scotch Egg炸漿外皮酥脆,用上香濃免治豬肉、肉腸製成肉碎,鹹香濃郁,蛋黃微流心,配上自家製醃漬菜醬汁,酸甜醒胃,中和番油炸食物取得平衡,令人大滿足,經典英式風味一試難忘。🥗 Peach & Prosciutto Salad新鮮水蜜桃烤香配上鹹香火腿、Feta Cheese ,清爽又有層次,酸甜鹹香完美融合,開胃又唔膩。🥩 Australian Rib Eye三成熟炭燒澳洲草飼肉眼牛排,切開肉質粉嫩多汁,外層微微焦香,巧妙配上香草蒜蓉牛油,牛味更加突出,配菜係焗馬鈴薯千層批,口感酥香,味道簡單卻突顯主角風味,肉香四溢。🥧 Steak & Kidney Pie酥皮金黃鬆脆,內餡牛肉同腰肉炆得軟嫩入味,醬汁非常濃郁,完全係傳統英倫家常嘅味道。炸薯塊份量十足,配上茄汁一流。🍌 Banoffee Pie香蕉奶油Pie同花生醬雪糕完美融合,味道離奇咁

🥚Scotch Egg

🥗 Peach & Prosciutto Salad

🥩 Australian Rib Eye

🥧 Steak & Kidney Pie

🍌 Banoffee Pie
香蕉奶油Pie同花生醬雪糕完美融合,味道離奇咁夾!餅底酥脆帶有朱古力,cream smooth得嚟少甜而唔太膩,甜品控必試!

🍸Pint Yardley Sour City / Catnip Gin No. 1
兩款特調飲品各有特色,前者酸甜清新,後者帶淡淡草本香氣,搭主菜或甜品都好啱。
2025-05-02