2022-09-16 632 浏览
今日難得放假又同朋友去周圍搵好西食😛 今次黎到土瓜灣呢間隱町,其實呢間串燒店係分店黎,主店係太子,之前去過太子個間真係人山人海,一位難求,依加土瓜灣開左分店仲寛敞過太子店,除左室內冷氣位仲設有室外位,望住街景都幾chill幾浪漫,食物方面水準就一樣咁好❣️串燒種類方面應有盡有,牛、雞、豬同海鮮,每日仲有廚師推介,由師傅揀選當日最新鮮既材料製作而成既料理,黎到既朋友記得望一望牆上面既廚房推介餐牌啊☺️🫶🏻鹽焗黑梅貝呢個就係當日既chief’s special😛 黑梅貝真係好新鮮,而且好爽口彈牙,但個人食唔慣太咸味,如果可以少番d鹽就仲好😳🫶🏻紫蘇蝦餅天婦羅話說本身我唔係好鐘意紫蘇葉既味道,抱住一個有厭棄既態度食,點知…. 真心有驚喜😁 紫蘇葉小小薄荷既感覺,連埋熱氣既蝦餅一齊炸左之後,成個口感無咁油同熱氣,好好食🤣🫶🏻雞胸脆骨雞胸脆骨比起平時食開既雞軟骨更加爽口,但又唔會好難咬,多番小小肉位,用黎送啤酒簡直一流😛餐廳有放玫瑰鹽係台面比客人調味,鐘意飲住啤酒同朋友食住串燒chill下既,不防去土瓜灣呢間分店試下!

🫶🏻鹽焗黑梅貝

🫶🏻紫蘇蝦餅天婦羅

🫶🏻雞胸脆骨

餐廳有放玫瑰鹽係台面比客人調味,
鐘意飲住啤酒同朋友食住串燒chill下既,
不防去土瓜灣呢間分店試下!
2022-09-16