2022-05-09
炎炎夏日係去海灘嘅好時機其中淺水灣更係香港其中一個靚靚海灘可以同陽光玩遊戲不過呢間位於the pulse嘅餐廳景觀好好係正沙灘隔離可以望住沙灘食嘢餐廳食物仲要非常高質絕對值得一試😋🔸備長炭串燒拼盤 $160其實一入間餐廳已經聞到好香嘅炭燒味,所以果陣都已經決定咗要食串燒🤣呢個串燒拼盤非常豐富,有雞翼、雞肉蔥、雞軟骨、牛舌、豚腩同豚肉腸。每份定食仲要有沙律、味噌湯同飯或烏冬,真係好抵食🤣串燒全部都燒得好香,食落好香炭燒味但又不失原本食材嘅味道,真係非常出色🤩🔸壽司定食 $380壽司定食都一樣包沙律、味噌湯同飯或烏冬。除此之外,仲有8件日替壽司同一條加州卷。壽司全部都好新鮮同埋非常精緻,其中拖羅壽司最為出色,拖羅切得好大非,色澤亮麗,食落入口即溶,真係好有幸福嘅感覺😍🔸甲羅燒 $188甲羅燒係我最愛嘅日本菜式之一,除咗因為我本身鐘意食蟹之外,仲係因為通常甲羅燒都好靚好啱打卡🤣呢間餐廳嘅甲羅燒亦不例外,擺盤非常精緻,除咗有大量蟹籽鋪面外仲有脆片伴碟。甲羅燒好香蟹膏味,食落亦好creamy,正呀😍🔸鹽燒大蝦 $88大蝦好大隻已且燒得好香,食落肉質爽口實正,可見隻大蝦非常新鮮。鹽燒完大蝦吸收埋海
其中淺水灣更係香港其中一個靚靚海灘
🔸備長炭串燒拼盤 $160
🔸壽司定食 $380
🔸甲羅燒 $188
🔸鹽燒大蝦 $88
大蝦好大隻已且燒得好香,食落肉質爽口實正,可見隻大蝦非常新鮮。鹽燒完大蝦吸收埋海鹽咸味,食落既鮮甜又好味😋
🔸博多雞腎 $88
雞腎燒完之後唔會好韌,而且非常爽口,食落唔會有腥味,非常高質👍