2009-01-12 15 浏览
我對芝士真係又愛又恨! 愛佢好味恨佢會致肥!見到 Cafe on the Park 推出左 cheesecake 為題既 tea buffet, 忍唔住 book 左位去食! 三點五先去到酒店, 原來又唔係好多人咋喎, 有 openrice 既 coupon 有七五折, 抵呀! 行左一個圈, 我岩食既熱食只有煎餃子, pizza 仔, 炸魚柳, 仲食左少少沙律.. 我冇食既有魚生, 即煮粉麵, 炒飯麵, 炒 xo 醬腸粉, 燒賣, 腸仔等等... 跟住就輪到我既主菜 - cheesecake 喇! 一次過拎左六款都有, 食到一半已經有 d 滯, d cheese 味太濃, 又好飽.. 食完坐左陣再進攻, 食左紅豆, vanilla 同 mango 雪糕, 老實講 d 雪糕好難食, 冇味既, 得 d 雪味同冰味.. 仲食左麵包布甸, 佢面頭有 d 杏仁片, 出邊好少咁放, 但又好夾喎, 好好味, 估唔到今餐竟然唔係 cheesecake 最得我心而係麵包布甸! 到最後最後, 仲食左碗雞粥, 哈, 好九唔搭八, 不過因為見佢好多配料自己落, 有炸得好靚既花生, 脆脆, 蔥等等, 所以忍
我對芝士真係又愛又恨! 愛佢好味恨佢會致肥!

到最後最後, 仲食左碗雞粥, 哈, 好九唔搭八, 不過因為見佢好多配料自己落, 有炸得好靚既花生, 脆脆, 蔥等等, 所以忍唔住叫左一碗, 好彩都好細碗姐, 原來個雞粥又係好好味架喎, 早 d 一開始唔食佢個 d 餃子呀個 d 呢!
CHEESECAKESSSSSS
CHEESECAKESSSSSS