可能已经过了圣诞节旺日, 所以坐到窗口位.天色唔算好, 灰蒙蒙咁, 依稀都可以见到九龙条龙脉.如果五六月嚟, 景观可以更靓.一坐低, 就听见待应开香槟, 卜卜卜, 饮剩少少就refill, 服务100分.但香槟换了Veuve Clicquot, 并非以往的Billecart-Salmon,唔知乜原因, 级数往下调, 有少少失望.食物选择好多, 不过我同老公食量都好细,口味亦唔系好随和,以下只挑了好味几款来讲.Cherry tomato & mozzarella with basil.第一轮攞咗几只蟹脚, 除了雪味, 冇也鲜味, 然后食到呢款小蕃茄, 哇, 罗勒酱是新鲜做的, 清新美味,同芝士波配合到天衣无缝.几款火腿都好新鲜,咸香中带著油润夹住块有水果的芝士吃,咸中带甜, 正.自助餐提供好多热盘, 可惜胃容量不大, 只好忍口,老公主攻烧牛肉, 我就试羊肉,两人各试半块, 牛肉软腍无渣, 肉味香浓,羊肉只有horseradish sauce, 没有mint jelly, 较肥腻.结论是牛肉比羊肉稍胜.至于甜品, 尚算琳瑯满目.不过已经饱到上心口, 影咗当食咗.

可能已经过了圣诞节旺日, 所以坐到窗口位.
天色唔算好, 灰蒙蒙咁, 依稀都可以见到九龙条龙脉.
如果五六月嚟, 景观可以更靓.

一坐低, 就听见待应开香槟,
卜卜卜,
饮剩少少就refill, 服务100分.
但香槟换了Veuve Clicquot,
并非以往的Billecart-Salmon,
唔知乜原因, 级数往下调, 有少少失望.

食物选择好多, 不过我同老公食量都好细,
口味亦唔系好随和,
以下只挑了好味几款来讲.
第一轮攞咗几只蟹脚, 除了雪味, 冇也鲜味,
然后食到呢款小蕃茄,
哇, 罗勒酱是新鲜做的, 清新美味,
同芝士波配合到天衣无缝.
几款火腿都好新鲜,
咸香中带著油润
夹住块有水果的芝士吃,
咸中带甜, 正.
自助餐提供好多热盘,
可惜胃容量不大, 只好忍口,
老公主攻烧牛肉, 我就试羊肉,
两人各试半块, 牛肉软腍无渣, 肉味香浓,
结论是牛肉比羊肉稍胜.

至于甜品, 尚算琳瑯满目.
不过已经饱到上心口,
影咗当食咗.

题外话/补充资料: @HK$648+10%, HSBC card 20% off
2013-12-29
$583.2 (午餐)
用餐优惠
信用卡优惠