2022-01-27 20 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑有半日day off就出去食好嘢🤩呢間餐廳地舖係做酒吧🥂2、3樓都係餐廳,上到去裝修以植物同石做基調🪴感覺自然又優雅叫咗lunch set,可以揀三款小食,加$38就可以試晒4款🙆🏼‍♀️上platter前仲有餐包🍞餐包有香脆嘅法包同鬆軟嘅麵包,配上雞肝牛油,非常濃郁香口✅Tasting Platter🔆 Tuna Salad用咗藍鰭吞拿魚加入橙肉、葡萄柚同檸檬🍋食落有種清新嘅酸甜味,下面嘅薄脆有種糖片嘅甜脆口感🍭好特別嘅salad🔆 Tartare Burger餡料選用beef tenderloin加上自製嘅蛋黃醬🐮旁邊黃色嘅係鵪鶉蛋黃,配搭新奇味道香濃🥚而且食落仲有淡淡松露香🍄🔆 Tomatoes Soup用日本話梅同醬油將蕃茄浸泡而成🍅突顯蕃茄甜味同時清味蕾🔆 Pan Fried Sea Bass with Dill Cream鱸魚滑嫩🐟配上creamy嘅刁草cream同菠菜味道更豐富同smooth✅ Uni & scallop Risotto意大利飯加入parmesan去煮之後口感綿稠,有好香嘅芝士味🧀而上面放上大隻彈牙嘅日本帶子,

_____

🔆 Tartare Burger
🔆 Tomatoes Soup
用日本話梅同醬油將蕃茄浸泡而成🍅突顯蕃茄甜味同時清味蕾

✅ Uni & scallop Risotto
意大利飯加入parmesan去煮之後口感綿稠,有好香嘅芝士味🧀而上面放上大隻彈牙嘅日本帶子,同鮮甜帶有淡淡海水味嘅加拿大海膽,有種中西合璧嘅感覺⚔️

✅ Chicken Casarecce With Sundried Tomato in Balsamic Cream Sauce
首先好驚喜可以食到唔太常見嘅Casarecce,呢種捲曲嘅形狀比較煙韌同掛汁🍝意粉加入咗黑醋同蕃茄乾烹調,味道酸酸甜甜好開胃,而且配料有香脆嘅雞皮同火箭菜去增添口感🐔

✅ Cognac triple chocolate fudge
另外用$98加多咗個甜品。呢個fudge cake好rich朱古力味🍫口感似mousse,有淡淡干邑味🍷而表面灑上可食用金萡,而旁邊仲有truffle片,相當精緻又好味