假日忽然想食茶餐厅,即刻去大渣哥试下!!!去到有10几个人排紧队,但系排左20几分钟就入到座,人流好快。入座之前有专人度体温,无发烧先可以入店。店铺大,有好多位,有专人负责分配位置。坐底叫餐伙记好快手,Meun改名睇得出苟左好多心机,例如:「自由西餐」,「食物卫生焗」,香港人睇完都会回心微笑一下。我点左黑牛黑面 ($50),即系沙爹牛肉面,一黎到已经闻到好香,食落面质虽然软左少少,但味道系香港久违既味道,我觉得香港人一定要黎渣哥到食番个阵味,跟餐仲有煎蛋火腿同丹麦多士。另外叫左一个牛肋肉饭 ($58),肉质好稔,酱汁好味,饭既软硬度适中,绝对系可以一试既茶餐厅!

2020-02-10
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 黑牛黑面