2023-05-03 1119 浏览
最近去咗一間係旺角雅蘭中心入面叫 PHI Coffee & Pancake 嘅餐廳~~餐廳環境同食物質素都唔錯, 食滿$300仲有得係自助影相機免費影相, 性價比超高呢!!! 超適合情侶同閨蜜一齊黎丫呢道有唔少輕食, 主食, 甜品等等.... 淨係睇相都覺得好吸引, 樣樣都想食....要揀食咩真係好困難Dinner Set都幾抵食, 有湯/沙律, 主食, 甜品, 飲品福鼎白茶 $38養生既朋友揀左飲熱既福鼎白茶~~呢款茶味道清香幽雅, 有淡淡嘅花香同果香, 帶有微微嘅甜味, 茶呈淡黃色, 口感清新順滑, 係味覺上嘅一個不同體驗提拉米蘇咖啡 $52呢杯咖啡既賣相好特別好吸引!! 打卡一流~~一入口可以感受到咖啡同芝士味道嘅完美融合, 咖啡味道味濃, 口感滑順同埋香甜, 兩者混知令味蕾超滿足巴馬火腿吐司 $89第一次食法式吐司, 超驚喜丫!!麵包烤得金黃酥脆, 內裏鬆軟柔嫩有點溼潤口感, 好好味喎 再配埋有微咸既巴馬火腿, 牛油果同少許蜜糖, 口感超豐富!!!慢煮牛面肉闊條麵 $98鍾意牛肉嘅朋友一定要試下呢道既慢煮牛面肉闊條麵~~經過慢煮既牛肉好香, 又煮得好淋, 肉質幼嫩得黎滲透咗調味
呢道有唔少輕食, 主食, 甜品等等....

福鼎白茶 $38
養生既朋友揀左飲熱既福鼎白茶~~

提拉米蘇咖啡 $52
呢杯咖啡既賣相好特別好吸引!! 打卡一流~~

巴馬火腿吐司 $89
第一次食法式吐司, 超驚喜丫!!
麵包烤得金黃酥脆, 內裏鬆軟柔嫩有點溼潤口感, 好好味喎

慢煮牛面肉闊條麵 $98
鍾意牛肉嘅朋友一定要試下呢道既慢煮牛面肉闊條麵~~
經過慢煮既牛肉好香, 又煮得好淋, 肉質幼嫩得黎滲透咗調味料嘅味道!!

闊條麵口感Q彈, 口感一流!

士多啤梨梳乎厘 $136
每次見到梳乎厘pancake個cute cute樣就會覺得好興奮好治療

鬆軟嘅梳乎厘空氣感十足, 蛋香味濃, 入口軟綿~~
搭配新鮮嘅士多啤梨, 味道清甜
連埋雪糕一齊食有多重口感添

最後超開心有得免費係影相機影相~~
今餐真係有得玩又有得食, 超開心