2021-12-01
一向都是貓奴的我喜歡四處搵貓貓CAFÉ,來到觀塘上班不久就有朋友介紹我到URBAN CAFÉ 食LUNCH,除了有大量貓貓陪伴用餐外,食物質素亦不錯。跟朋友來到這間CAFÉ,一入門口要先穿上保護鞋套,以防貓貓吃到不乾淨的東西。座下來十分多貓貓走來走去,而且真的很乖,肉眼看都有二十隻。說到午餐,由$78至一百多元不等,今次就點了法式薯仔忌廉吉列豬排及紐西蘭牛肉眼扒伴薯菜,飲品叫了COFFEE。法式薯仔忌廉吉列豬排有驚喜,吉列豬排不算大件,但炸到金黃色,又香又鬆脆。而忌廉汁出奇地十分CREAMY並而帶甜,非常開胃。配上法式薯仔、紅蘿蔔及洋蔥,味道岩岩好。而紐西蘭牛肉眼扒以我喜愛食多肉汁既牛扒控唻講,性價比非常高,肉汁多, 又嫩滑, 份量又足夠,最估唔到係個薯塊上面香料充足,加上少少蕃茄醬汁食到停唔到口 。雖然最後 URBAN CAFE 精選特調COFFEE相對比較平常,但整體今日既食物加上氣氛,我一定會再約朋友唻與貓貓共進午餐.