2017-10-28 92 浏览
估唔到除咗去九龍城食泰國菜,觀塘工廈都有咁出色嘅泰國菜食,環境仲要更加好,夠清新寧靜,成間cafe咁。鮮蝦炒金邊粉($88),吵得夠乾身又夠鑊氣,金邊粉條條分明之餘又唔會太油膩,鮮蝦都幾爽口,我鍾意加少少青檸汁食更加開胃。小食拼盤($76),平時食野成日都好貪心樣樣都想試,叫拼盤就最啱,可以一次過試三樣小食,有蝦餅、春卷同雞棗。熱辣辣炸出黎好香口,雞棗係類似雞肉丸咁,蝦餅夠彈牙,春卷就多菜夠脆,切好左方便share。泰式燒豬頸肉($56),燒得幾好又唔會太乾,點埋個辣辣地既醬汁好惹味。生菜肉碎包($88),份量都幾多,比既生菜都夠包肉碎,肉碎酸酸辣辣仲有香料味,包埋生菜夠清新,食多幾舊都唔怕濟。英式伊頓蛋白餅($38),呢度就冇泰國甜品食,不過估唔到甜品都做得幾高質!賣相比出邊甜品店更精緻,奶凍配上酸酸甜甜嘅紅桑子汁,加埋脆身既蛋白餅,非常驚喜。