2004-02-25
萬豪buffet當然好,價錢有番咁上下,x'mas時四百幾一個人,另加一,好彩唔駛我俾錢。佢個venue其實幾好,夠開揚,但新裝修後金碧輝煌,老土左。相信好多人食過,等我重點推介先﹕生蠔: 好細隻、好薄肉,不過非常新鮮,其他食物一減少即添,唯獨佢剩番咁上下先再即開。海水味異常重,肉質爽脆鮮甜,令我感受到咩叫creamy、金屬味,質素罕見。燒牛肉: 肉味濃,燒得外焦內香軟,帶點膏,大大塊切俾你,唔會得個邊。海南雞飯: 拍得住名牌,雞滑味濃,雞油飯精彩。蝦片: 無錯,prawn crackerblue cheese dressing : 真材實料北京填鴨: 皮脆肉唔肥開邊龍蝦: 彈牙、多膏,有甜味,撞正有琵琶蝦重好綠茶creme brulee : 超甜但亦超滑其他種類好多,質素都中上。熱盤有石班片或鱸魚(冇原條蒸魚,唔駛等)、原隻帶子、炒桂花翅、蟹拑等,質素有a la carte 水準,唔係大鍋飯。冷盤海鮮有龍蝦、中蝦、蟹、蟹腳(平平),琵琶蝦等都好鮮甜。甜品好多款,有tiramisu,饅頭夾雪糕(乜係ben & jerry,唔係haagen dazs咩,失覺哂),cheese cake味
海南雞飯: 拍得住名牌,雞滑味濃,雞油飯精彩。
蝦片: 無錯,prawn cracker
blue cheese dressing : 真材實料
北京填鴨: 皮脆肉唔肥
開邊龍蝦: 彈牙、多膏,有甜味,撞正有琵琶蝦重好
綠茶creme brulee : 超甜但亦超滑
其他種類好多,質素都中上。熱盤有石班片或鱸魚(冇原條蒸魚,唔駛等)、原隻帶子、炒桂花翅、蟹拑等,質素有a la carte 水準,唔係大鍋飯。冷盤海鮮有龍蝦、中蝦、蟹、蟹腳(平平),琵琶蝦等都好鮮甜。甜品好多款,有tiramisu,饅頭夾雪糕(乜係ben & jerry,唔係haagen dazs咩,失覺哂),cheese cake味濃幼滑,sacher,black forest,mousse等等,都好好味,試過有燕窩布甸tim。沙律、咖喱有幾款,都精緻唔求其。cheese board,麵包、pate、tapas 都幾款。車仔檔有象拔蚌仔、珊瑚蚌、帶子等等,我通常都唔係好食得落。sushi、sashimi更因質素普通同太多選擇,都好少掂。
整體質素高、選擇多、環境舒適、服務有禮,食過世都願,大家起碼試一次,最好帶埋我啦!