2020-11-27 1574 浏览
呢日同媽咪係觀塘行完街,諗住搵個舒服地方慢慢坐慢慢食。見觀塘智選假日Walter bistro做緊半自助午餐,即刻打去查詢,接線同事亦都好好禮貌即刻為我哋留枱。我哋到達時餐廳仲未開門,當時門口已經有幾枱客等緊,開門後職員安排入座同量體溫等既速度都算快。如果唔想食主菜,亦可以$118選擇自助沙律吧等等。而當日我就揀咗黑松露鮮蝦炒飯。炒飯只有兩隻大蝦,飯粒不夠乾身,黑松露味道頗重。buffet方面,有至少四至五款沙律菜可供選擇。熱葷不多,只有大概六、七款。甜品種類豐富,但味道層次較低,最好味可能係熱食既焦糖布甸。整體黎講比其他酒店或工業大廈中既semi buffet略遜,但勝在價錢唔算太貴,算係可以接受。另外職員會提醒忘記戴口罩既客人要戴返先可以出去拎嘢食,但有客人繼續拎食物,當日亦唔見職員再次提醒。
呢日同媽咪係觀塘行完街,諗住搵個舒服地方慢慢坐慢慢食。

黑松露鮮蝦炒飯

炒飯只有兩隻大蝦,飯粒不夠乾身,黑松露味道頗重。

buffet方面,有至少四至五款沙律菜可供選擇。
熱葷不多,只有大概六、七款。
甜品種類豐富,但味道層次較低,最好味可能係熱食既焦糖布甸。