2007-12-17
以前都黎過一次lobby lounge食dessert buffet,對呢度既環境,食物同服務印象都幾好!前晚老細請食飯,一眾同事想食buffet,見呢度評價好好,就揀呢度!平日夜晚未夠七點黎到已經full house,望茖都幾多一家大細或者一班朋友黎,可見呢度確係幾受歡迎!好彩位set得唔算逼,都坐得幾舒服.本身其實唔多喜歡食buffet,但呢度食物的確幾有水準,總算冇令我地失望:沙律:淨係菜都有好幾款,全部都係貴價既iceberg,romaine lettuce, sprouts, red onion等等,可見用料上乘,dressing選擇亦多,blue cheese sauce 幾正,caesar salad可以另加Parmesan, croutons同bacon好味!仲有隻泰式墨魚粉絲沙律都幾好!starter:有cheese platter, salami等cold cut, smoked salmon, grilled vegetables (red pepper, eggplant, yellow pepper, etc),淨係食左smoked salmon,好香濃好正!
starter:有cheese platter, salami等cold cut, smoked salmon, grilled vegetables (red pepper, eggplant, yellow pepper, etc),淨係食左smoked salmon,好香濃好正!!正過魚生多多聲
海鮮:好掂!凍龍蝦、琵琶蝦同青口都很新鮮又啖啖啖肉,長蟹腳就一向麻麻,只試左一隻,一般啦,生蠔有較creamy既美國肥仔蠔同較瘦但爽脆既法國蠔,個人較喜歡法國蠔,很鮮甜,正!
刺身壽司:意外地相當一般,刺身得三文,吞拿,八爪魚同赤貝,全部都麻麻,尤其三文真係幾差,壽司更係一夾即爛,唔掂!呢度仲要排隊攞,建議可以唔食!
熱盤:比較弱既一環,款式唔多,幾款咖喱(有隻咖喱雞幾香),中西式熱盤各幾款,都係蝦雞牛羊雜菜,一般啦!比較特別係有上海炒年糕同反沙芋,呢兩個又幾好味喎!燒味唔好,冇食,同事話海南雞幾正,燒牛肉都冇食,好似都唔錯,仲有個淥海鮮粉麵檔
甜品:自己唔係特別好甜品,除左cheesecake,不過好多同事都對呢度既甜品期望甚殷,款式亦唔少,但有少少失望得一隻硬身cheesecake,可幸味道香濃,十分有水準,其他蛋糕都有好幾款,食左choco cake(幾好,上面係mousse下層似brownie),粟米creme brulee(唔覺得似creme brulee,唔係好甜,最好食係面層有塊脆脆地既焦糖),tiramisu(一般,都係鍾意cova buffet盤裝既),士多啤梨千層酥(同事話一般),蘋果批(同事話正),野莓果凍(又靚又好味!),即製pancake,mango pudding, 朱古力puff, 綠茶奶凍, halzenut mousse, 生果等等等等,應該可以滿足一眾愛甜人士,個人覺得水準比tiffin有過之而無不及
埋單老細請,每人未計加一$308,唔平但以食物同環境計係物有所值,尤其喜歡食海鮮和甜品既朋友更係值得一試.........