2018-06-11 1202 浏览
今日收到好姊妹send黎佢结婚当日嘅相,令我谂起唔够两个月前先啱啱系Club@28食咗个tea set做好姊妹嘅bridal shower个bridal shower其实安排得好急,盲头乌蝇咁希望揾到一个既有景又舒服,可以倾计既地方,最终系食饭前两三日决定咗喺铜锣湾皇冠假日酒店嘅28楼Club@28 high tea因为系第一次去酒店high tea,所以我都有好多问题。订枱嘅时候,餐厅嘅职员都不厌其烦咁一一为我解答,值得一赞!搭䢂一上到去,我就知道冇拣错地方,至少系环境方面佢哋个景观系一流!餐厅呈长方形,一边系露天游泳池可以望到铜锣湾闹市,远眺维港,另一边系望跑马地马场,个view真系无得输!呢点对我地黎讲好重要,因为系bridal shower,一定会影好多相我哋一行四人,叫咗两个Berrylicious Afternoon Tea Set (春日果香下午茶),包一杯饮品 - $448 / 两位 (星期六、日及公众假期)Tea set甜点: 士多啤梨慕丝蛋糕,樱桃酒啫喱,朗姆酒朱古力条,黑莓慕丝马卡龙,美国士多啤梨拿破仑饼,白朱古力韩国士多啤梨布甸伴云呢拿汁咸点: 焗芝士带子酥盒,

Tea set

咸点: 焗芝士带子酥盒,香煎鹅肝伴烤西瓜,串烧澳洲牛柳伴洋葱砵酒汁,鲜虾牛油果沙律迷你竹炭包,醉鸡青瓜卷

坦白讲佢哋嘅甜点同咸点都好普通,每一样都系不过不失
Berrylicious  Afternoon  Tea  Set春日果香下午茶

饮品有两款
1. 士多啤梨威士忌浓缩咖啡 (cocktail)
2. 士多啤梨白雪 (mocktail)
士多啤梨威士忌浓缩咖啡, 士多啤梨白雪

可能平时冇饮开酒嘅关系,我饮嘅咖啡混入左啲酒嘅味道,觉得好苦好奇怪

总结: 虽然食物普通,但景观攞100分!如果想揾一个影相靓嘅餐厅,可以考虑Club@28
2018-04-22