2019-12-01
收工同男朋友喺K11附近行街買衫,行到攰攰地去咗bricklane食飯,我地都算係bricklane既忠實粉絲,早排先食完冇幾耐,又再食過返尋味😋前菜: Parma ham melon好鍾意食呢個Parma ham配蜜瓜,鹹鹹甜甜咁樣好開胃,蜜瓜超多汁,好新鮮。沙律:烤蝦帶子菠菜沙律平時食得太多凱撒沙律,今次轉食呢個菠菜沙律,烤蝦同帶子都好多,一啲都唔吝嗇,海鮮煎得啱啱好,封住啲肉汁。尖沙咀限定:Black galaxy eggs benedict嚟到尖沙咀分店冇理由唔食佢嘅限定產品,呢款配墨汁荷蘭醬既egg benedict比到我有意外驚喜,墨汁好鮮味,再配上炸得好香脆嘅軟殼蟹,好出色!主菜: 香煎鱸魚我就好鍾意食魚,所以特別點左呢款煎鱸魚,平時去西餐廳食煎鱸魚都係得一小塊,呢度竟然有三大塊,好驚喜。而且煎魚嘅火候控制得啱啱好,有啲香口之餘又保留到肉汁嘅嫩滑。
前菜: Parma ham melon
沙律:烤蝦帶子菠菜沙律