2019-12-26
今日boxing day, 節日當然要食好d,難得可以敝下家人自己約friend 食,一早起身食完個light breakfast 先去salon整整個頭先,十一點整到三點左右走得,經K11 商場最頂個層去Hyatt regency L層 cafe , buffet 3點半開始時間啱啱好。好肚餓先食幾件壽司刺身,司傅俾左三文魚腩位,好肥美,正!冷盤海鮮仲有蝦同青口但冇食到。行一個圈,仲有印度咖喱、西式薄餅、中式粉面、蘿蔔糕、海南雞飯、鐵板燒、燒牛肉等等,tea 黎講都唔少熱葷。要讚一讃個鐵板漢堡牛,好香好有牛味,食完一塊又再食多塊。食完熱野先係重點,甜品!呢度甜品有好多款,樣樣都想食,其中一個櫃仲要係同隔離逐件賣果個櫃差唔多,仲有一個應節聖誕造型蛋糕,太靚關係,半個鐘都冇人捨得切開佢,到臨走有人切左我先試吓,都好好味。食左兩round 甜品試到三分一都冇,不過冇quota 可用了,已經好滿足,留返下次再試啦。最後埋單有折,三百左右per head, 朋友們都覺得好抵食。