2019-02-01 82 浏览
作為半個越南人嘅我,見到個舖面同野食,真係太肚餓,忍不住入去食。起初,見咁多正評,應該無死,點知大錯特錯!! 相當後悔。一坐低,乜都唔洗理,生牛肉河同春卷。樣係幾好睇,但湯底無層次,咸咸地肉味,但一定勁重味精失敗。牛肉上枱都熟咗一半,而個湯唔夠熱,唔熟果啲依然唔熟。,失敗中嘅失敗。上麵嘅同時,重上咗一啲調味料,但香葉,芽菜,乜都無!! 同港式粉麵有乜分別?食到一半,真係忍唔住寫呢個食評。第二樣,最差劣。一上菜已經影,你見到條春卷,有一半係油林林,食落口係唔脆又韌。連炸野要用猛火谷油出黎都唔識,咩廚黎嫁????無肉,得啲蔬菜,塊生菜又唔夠大塊去包住整條春卷魚露重離譜,得個酸味,無鮮味呢間絕對唔係一間越南餐廳,連Fusion 都唔係! 係一間越南裝修嘅港式味道餐廳埋單$145, 即場打個突。生牛肉粉,原價$88 ,我覺得只值$25.春卷,原價$57, 只係值$15.請各位劣食者去打下BOSS!!

起初,見咁多正評,應該無死,點知大錯特錯!! 相當後悔。

一坐低,乜都唔洗理,
生牛肉河同春卷。

生牛肉河

樣係幾好睇,但湯底無層次,咸咸地肉味,但一定勁重味精
失敗。

食到一半,真係忍唔住寫呢個食評。

第二樣
春卷

,最差劣。
連炸野要用猛火谷油出黎都唔識,咩廚黎嫁????

無肉,得啲蔬菜,

塊生菜又唔夠大塊去包住整條春卷

魚露重離譜,得個酸味,無鮮味

埋單$145, 即場打個突。
生牛肉粉,原價$88 ,我覺得只值$25.
春卷,原價$57, 只係值$15.

請各位劣食者去打下BOSS!!

2019-01-29