是日友日和我慶祝pre -Birthday 咁去左銀座藏人等位我手上的是100 號飛等左好奈咁我由佢叫number 80 幾開始留心聽佢叫得好怪, 80幾之後跳左十幾個number去叫90幾之後90 幾咁叫左幾個个叫得好快(3秒一個), 我一聽到98 號飛, 咁我心諗下一個到我啦之後就無啦啦叫3號飛, 咁我都有d怪, Boot 頭女帶位Waitress 望左一下d人就即刻叫6號(前後3-4 秒)咁我諗佢跳左我, 咁我即刻上前問過究竟點解飛左我number 無叫, (我只係o係個前兩個身位), 咁個3號插過我前面, 咁Boot 頭女帶位Waitress就帶左佢入去, 咁我只好等佢出來先問佢, 我等佢時有個5號飛既先生都上前話無叫過5號Boot 頭女帶位Waitress出到來, 我問佢做乜唔叫100 號飛就叫3同6號飛, 5號飛先生也加插話點解唔叫佢就叫6號飛, Boot 頭女帶位Waitress: "我有叫係你地自己聽唔到"我話:"我聽到你叫98號飛就3號飛同6號飛,, 我就企係這兩個身位的距離"Boot 頭女帶位Waitress: "你過左就過左, 係你聽唔到"我話:"咁點解我同5號飛

是日友日和我慶祝pre -Birthday
咁去左銀座藏人等位
我手上的是100 號飛
等左好奈咁我由佢叫number 80 幾開始留心聽
佢叫得好怪, 80幾之後跳左十幾個number去叫90幾
我等佢時有個5號飛既先生都上前話無叫過5號

5號飛先生也加插話點解唔叫佢就叫6號飛,
我話:"咁點解我同5號飛果個先生都聽唔到呢?"
Boot 頭女帶位Waitress: "你地自己聽唔到咋wo "

我地兩對唔同飛唔識既人, 4個人8對耳 叫聽錯,

佢一把口講晒仲要串人
我地都即時覺得唔對路去已經即時問佢,又唔解釋仲要串客人, 真係第一次見waitress 服務可以咁好!

咁5號飛果個先生話:"咁而家即係點?幾時先比番位我地"
Boot 頭女帶位Waitress: "等多幾張啦"
之後我等左成4-5 張先岩比番張桌我地,我不排除有人玩野
(我見佢飛左number 我同5號飛已即時上前, 我兩個身位行前只係幾十秒都話我過左,我一上去未問就佢3號入, 唔明點解仲要過4-5 張先比番我地,定公報私恨我地話佢???

我希望貴餐廳認真對待事件和作內部調查, 給客人一個回覆!!!
2009-10-02