同男友兩個人食晚飯, 食到一肚氣去到等位, 等左陣一位個樣好惡既亞叔叫我地坐得一邊既卡位, 男友大份, 天寒地凍我地又著得多衫, 非常咁迫. 我見到有空既四人檯, 但以為佢要留比4人坐, 所以諗住算啦. 點知轉頭佢比遲過我地到既一對人坐. 咁男友好聲好氣問該位阿叔可唔可以等後面埋緊單張檯埋完單轉去0個張檯, 阿叔好惡咁一句得埋黎話"唔得喎! 下面排緊隊架!" ok fine. 我們原來頭先無等位. 卒之要去嘈佢先肯比我地轉.service非常差. 食物都唔好得去邊. 我地order 1個T骨, 1個肉眼, 同樣要medium rare. 前者熟到唔恨(起碼9成), 明顯overdone. 後者非常生. 扒毫無肉味, 靠個sauce. 塊扒食兩啖已經上晒餐飲雪糕, 以前會問要咩味既雪糕, 而家當然無! 擺低咩味食咩味, 理得你鐘唔鐘意, 理得你15分鐘食完塊扒後雪糕會唔會溶哂, 熱飲會唔會凍晒.埋單$150. 差唔多價位去食金鳳好過! 人地$60, 塊扒起碼有牛味, 連跟餐既湯都做得好好多, service更加唔使講.
同男友兩個人食晚飯, 食到一肚氣