2025-03-18
Happy Friday chill time🍸✨Rooftop bar 望住馬場真係好正😍 仲要係梳化位。不過當晚毛毛雨就坐入邊,入邊氣氛都唔錯,有星空樓底望✨✨整體餐廳位置唔算多,大概容納到40 人左右,八點後開始多人。見到佢嘅特色係手工啤,我哋都好期待嗌咗六杯試飲:🍺 手工啤酒品鑑套餐 6杯 / HKD138👑(左上)Jasmine Wit 花魁 ///好啱女仔,個人感覺易入口,有茉莉花香味,餘韻又似飲茶,好清新✨(上中)Cadet 秀才 ///呢款啤酒口感豐富,相對較易入口,濃濃嘅麥味✨(右上)Grape Gose 葡萄熟了 ///呢款麥香味混合咗葡萄汁嘅酸甜,比較似飲緊果汁嘅啤酒,酸酸甜甜,口感都幾特別✨(左下)Thai Green Tea Gose 檸綠 ///呢個有啤酒嘅麥香,加埋青檸同埋少少梳打嘅味道,好似喺泰國飲緊一杯啤酒味嘅梳打汽水,夠晒解渴,又係其他地方飲唔到嘅味道👑(下中)Deja Vu 似曾相識 ///個人比較鍾意呢款,佢個麥味較濃厚,同時都有少許花香味,口感豐富✨(右下)Deja Vu (Dark Mode) 黑暗榮耀 ///呢款就似黑啤啦,但係比黑啤多咗少
見到佢嘅特色係手工啤,我哋都好期待嗌咗六杯試飲:
🍺 手工啤酒品鑑套餐 6杯 / HKD138
👑(左上)Jasmine Wit 花魁 ///
✨(上中)Cadet 秀才 ///
呢款啤酒口感豐富,相對較易入口,濃濃嘅麥味
✨(右上)Grape Gose 葡萄熟了 ///
👑(下中)Deja Vu 似曾相識 ///
呢款就似黑啤啦,但係比黑啤多咗少許果香同木調味道,男士可能會偏好依款
跟住梗係要食啲爽口小食墊下肚
🥨蕃薯薯條/// HKD68
夠熱夠脆,番薯條上加了少許鹽,更加突出番薯香味
另外我哋兩個好大食咁嗌咗
黑松露雜菌薄餅 HKD108
薄餅用咗薄底烤法,邊位都幾脆口,黑松露雜菌芝士比得好足,啖啖芝士啖啖黑松露香氣
卡邦尼意粉 HKD98
食到尾聲,食埋個卡邦尼意粉就真係有啲飽,但係個意粉又唔算好heavy, 強烈建議多個三個人先好嗌咁多🤣🤣🤣
整體嚟講呢間好適合聚會談心使用,望住咁靚個景,個人都放開啲,同吓friend討論邊款啤酒好味,都可以暫時忘記工作上帶來嘅煩心事㗎🤭🤭
下次上嚟直接飲啤酒加食小食!正!
卡邦尼意粉
黑松露雜菌薄餅