2017-07-29 1333 浏览
今天喺上環有活動,忙到兩點幾就終於放break,可以買個飯盒返去食完先繼續下場同事比較熟呢頭,佢帶我去左呢度買飯盒,話呢度既食物味道好得黎又夠健康當中有店内幾款已定既set box(HKd$68-88)或者自訂meal box(HKd$78)~~我地親身黎到就緊係自己揀下想食咩啦不過呢度只係收八達通/EPS/Credit card,唔收Cash架,大家要留意返呀店內既廚房係大大塊玻璃門,透明度好高,亦俾我地見到餐廳潔淨既廚房今日既飯有三款(一份):椰子油飯、 藜麥飯同黃薑飯,自己就揀左椰子油飯蛋白質類(一份)亦有5款,心大心細既時候店員話我知可以mix架~~所以我就揀左煙鴨胸同牛肋肉熱菜(一份)亦都有4-5款呀,最後揀左南瓜mix粟米冷菜(兩份)更有六款選擇,揀左椰菜絲同茄子最後仲可以隨意加添一啲調味喺同事揀食咩既期間,我仲八八掛掛咁上左去店舖既上層,呢層係俾食客坐底用膳!環境簡潔光明,感覺唔錯啵如果唔係要趕住下場活動,一定會坐底慢慢食呢兩個就係我地既自訂既meal box啦meal box既食物全部都唔差,味道相當唔錯尤其係個椰子飯,入面加左燕麥、藜麥增添口感,混合埋香料同椰子油,

我地親身黎到就緊係自己揀下想食咩啦

熱菜(一份)亦都有4-5款呀,最後揀左南瓜mix粟米

冷菜(兩份)更有六款選擇,揀左椰菜絲同茄子

最後仲可以隨意加添一啲調味

如果唔係要趕住下場活動,一定會坐底慢慢食

呢兩個就係我地既自訂既meal box啦

meal box既食物全部都唔差,味道相當唔錯

尤其係個椰子飯,入面加左燕麥、藜麥增添口感,混合埋香料同椰子油,食落香口又有咬口!
而餸菜既調味都好好,所以呢個飯盒真係令我好滿足呀

我地仲加左飲品一次過拎返公司飲住食,食住飲添

自己就加左杯牛油果奶昔HKd$48,牛油果味唔算超級濃,偏重奶香!但飲落好順滑,而且甜度適中,都唔錯呀

呢度既meal box唔單止好味,而且仲做到營養均衡,唔會多肉少菜,真心係個balanced and tasty meal box !一再提醒我healthy同tasty係可以共存既
2017-07-29
外卖自取