2025-04-27 1991 浏览
📍Bakehouse by Grégoire Michaud (沙田)沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期2樓247號舖揀咗佢哋嘅$360盲盒套餐,餐廳會隨機分配前菜主菜同埋甜品~2個人total有8個dishes,好抵!😆首先,前菜嚟咗炸魷魚、「Burrata & Hot Honey」同「Sourdough & Umami Butter」Burrata食之前淋上hot honey,令味道又甜又辣,好好食😋推薦!Sourdough都係勁好食!Umamai butter味道似明太子牛油,淨係想像都知有幾好食🤪炸魷魚就普普通通主菜嚟咗「Grilled Lobster Mac and Cheese🦞」同「Roasted Spring Chicken🐔」mac&cheese唔夠cheesy,龍蝦肉都焗得有啲太乾身🥹唔推薦👎🏻春雞用咗piri piri sauce🇿🇦,食落辣辣地幾好食,就算係春雞肉質都唔鞋😙仲有啲肉汁,不錯🫶🏻甜品係「Chocolate Mousse🍫」上層係Mousse,下層有Espresso Gelato☕️,但係太watery,唔係好知食緊乜😂整體而言有少少高開低走嘅感覺
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期2樓247號舖

整體而言有少少高開低走嘅感覺,有pastry嘅dish好出色,無嘅就一般般。下次可能會去試吓食lunch會好啲~

💰人均~$400

😋總評分: 7/10