2021-02-06
Baked既姊妹店😍新開冇耐就同朋友黎食佢breakfast menu😋環境比baked更高級(廁所好靚😂)而且員工服務好好 好friendly😍我諗可能新開 人流唔多 食到最後12:00pm得我地🤣不過都可能係因為轉lunch menu既尷尬時段😌癬家可以上佢地website book位💫🍞𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭🍊 $𝟏𝟔𝟖用左我最愛既brioche toast🤤外邊口感實在 內裡軟熟濕潤 肉桂味極重😍仲多一份arab spice 但呢個味相信唔係個個都岩😳上面係stewed orange偏酸 有少少渣😶肉桂都係配蘋果match d😬隔離個pat係whipped ricotta 唔知點解好酸而且薄身似icing既口感 我麻麻地🥺呢個價錢我覺得偏貴🙈🥣𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 $𝟔𝟖呢個hummus可以媲美我心中第一既shahrazhad lebanese💫😍好綿滑 厚身 帶點grainy texture 調味剛好 就咁不黎食會停唔到口🤤上面仲有原粒chickpeas😋🍆𝐁𝐚𝐛𝐚 𝐆𝐚𝐧𝐨𝐮𝐬𝐡 $𝟔𝟖平時唔多食 因為之前食 覺得佢有種ferment既怪鹹味 但呢度既唔會~而真係食到啖啖茄子香😋
French toast
🍞𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭🍊 $𝟏𝟔𝟖
Hummus & Baba ganoush
🍆𝐁𝐚𝐛𝐚 𝐆𝐚𝐧𝐨𝐮𝐬𝐡 $𝟔𝟖
🥠𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐅𝐥𝐚𝐭𝐛𝐫𝐞𝐚𝐝 $𝟑𝟎
Baked最出名係sourdough🤣呢度既flatbread果然都冇令我失望 一上枱勁熱辣辣 我地完全mit唔到🤏🏻🥵要攤一陣😂超級pillowy同軟熟 帶點煙韌😍我地食完一份仲淨番好多hummus同baba ganoush... 果斷決定add one more flatbread!🤪✌🏻