2017-03-20
3月9日起上市嘅新飽代替咗3款飽, 本來我都幾鍾意食板燒雞腿飽, 剛好喺換新飽之前2日食過, 當時都唔知原來會絕種, 而家無得再食喇…..失去了才知道有多愛佢…..咁啱有D肚餓, 造就今天入去試下新飽嘅機會, 朋友之前試過安格斯及香辣脆雞都話麻麻, 咁今次我就試下第3款” 清新田園烤雞”. 包裝改咗做黑色, 好似好pro咁, 打開有牛皮紙色的飽紙包住, 好似high level 咗, 而打開後立即見到2片新鮮蕃茄, 生菜, 芝士, 但size 當然無廣告相咁大啦, 都係一般芝蛋飽咁上下. 我一心都係因為想食下bagel, 但有d硬囉, 個形狀又歪晒囉, 大打折扣呀, 食下食下, 由中間個lon走d醬出來, 食得好唔方便, 之前我都食過其他bagel較厚身, 無咁容易漏出來囉. 但主角雞係比之前嘅軟滑嘅, 味道又唔會太濃, 適中, 如果換個個好質數嘅bagel就好喇.薯條盒都改做全黑, 做齊一set嘅感覺, 唔知係咪我嘅錯覺, 好似少咗薯條. 呢間麥記嘅衞生情況不太理想, 沒有人收拾已食完嘅盤, 眼見只有點餐及出餐位置先有員工, 這點要加強改良一下