2015-09-09 2930 浏览
星期六男友成4點先放工,快快手手就搵左一間餐廳食late lunch當年o係美國讀書去new york過左一個white christmas,就係住brooklyn,不過你問我o個度有咩signature dish,我又好似冇乜印象喎當日叫左Fuji apple salad,soft shell crab taco & grilled pork chop。Fuji apple salad既主角唔係蘋果,而係超級蔬菜Kale (我鐘意佢既中文名 --- 羽衣甘藍),好岩我口味,因為呢種菜顏色好靚,我覺得係綠色系入面最靚既色,食落好脆,加埋dried raspberries, fuji apple, walnuts同blue cheese一齊食,好夾呀叫左個細既都夠兩個人分~soft shell crab taco足足有成隻soft shell crab,加埋soft tortilla, romaine同埋少少spicy既dressing食,從來都冇食過咁既配搭,又係水準之作grilled pork chop跟埋個cheese muffin一齊上, 呢個就麻麻地喇, cheese muff
叫左個細既都夠兩個人分~
grilled pork chop跟埋個cheese muffin一齊上, 呢個就麻麻地喇, cheese muffin唔熱又冇乜芝士味,口感林林地咁,我覺得好怪~pork chop有兩件, marinate得幾好, 加埋lime食, 味道唔錯, 不過我o個件好乾好鞋呀,食到2/3就放棄左,男友話佢o個件唔錯喎,真係好睇個廚師煎得好唔好。
呢度既食物賣相同味道都唔錯,我地坐高櫈又可以望到旺角既樓景,幾開揚~會再返黎既, kale等我呀~~~~~

2015-08-22