2018-05-27 477 浏览
位于观塘apm的洒家,是场内少数的中菜馆之一,最耍家的是云吞面。座位非常阔落,与一般云吞面舖相比可以话系差天共地除了面食以外,洒家仲有点心同埋小菜,选择众多!洒家鲜虾云吞面(大):一上枱俾佢个净面卖相吓亲!反一反,有六粒云吞同埋少量韮黄。面质爽而弹牙;汤清而香;云吞皮薄馅靓,虾肉味鲜弹牙,呢碗云吞面真系无得顶呀!京都香炸酱捞面:面底一样爽夹弹牙!炸酱甜度适中,辣味慢慢渗出来,惹味非常!附送的上汤加入了虾子,咸鲜味十足,正呀!瑶柱真料裹蒸糭:大过我两只拳头加埋!入面除左有瑶柱之外,仲有腩肉、咸蛋黄、花生、莲子等等,真系足料!豉油同糖另上,餐厅安排够细心。味道亦都好好,依家食糭应晒节。金菇鲜牛肉肠粉:牛肉馅料混入了金菇碎,多了一份爽口的感觉,唔错。肠粉皮够滑,不过厚咗少少,整体来说不过不夫吧。三个人饱到上心口都唔洗300蚊,而且质素很好,值得再次帮衬!

座位非常阔落,与一般云吞面舖相比可以话系差天共地

除了面食以外,洒家仲有点心同埋小菜,选择众多!

洒家鲜虾云吞面(大)

洒家鲜虾云吞面(大):一上枱俾佢个净面卖相吓亲!

京都香炸酱捞面

瑶柱真料裹蒸糭