2018-12-06
朋友係超級AP鴨迷。從讀書到做野都有儲AP鴨物品,以前細個每年送依個AP鴨迷朋友既生日、聖誕禮物都離不開AP鴨精品,由筆、月曆、毛巾、Tshirt、到行李喼都送過。隨住年齡增長人變得實際左,加上AP鴨無再出新精品之後,朋友對AP鴨既熱情都變淡左。知道AP鴨開限時cafe之後第一時間同AP鴨迷朋友分享,仲馬上約定飯局😄😄星期三晚唔算人多,七點四左右到餐廳,職員寫左張飛話要七點九先有位。無問題,餐廳門口好多AP鴨家族紙牌背景比你影相打卡,眨下眼就有枱喇。餐廳可以話係AP鴨overload😌。檯面、餐紙、飲管、杯墊Menu全部印滿AP鴨個樣。所有餐廳既食物都有AP鴨影蹤⋯⋯撊咗一輪之後終於決定點個二人套餐。套餐包甜品2選2、主食3選2、特飲4選2。主食點左咖喱飯同卡邦拿意粉,甜品係芝士餅同流心桃蛋糕。真心覺得味道一般般。日式咖喱飯好難做得差,義粉好足料,超多火腿。兩個甜品味道一樣,而且未融曬雪🤔🤔。兩個飲品都係一般吧。驚喜當然係所有菜都帶AP鴨裝飾。咖喱飯個白飯壓成個鴨樣先上菜。蛋糕都倒模AP鴨個樣。意料之外既係真係好多AP鴨迷呀⋯⋯個個都瘋狂影相,不論男女老少都不停拍照拍照,真係好忙。餐廳
餐廳可以話係AP鴨overload😌。檯面、餐紙、飲管、杯墊Menu全部印滿AP鴨個樣。所有餐廳既食物都有AP鴨影蹤⋯⋯撊咗一輪之後終於決定點個二人套餐。套餐包甜品2選2、主食3選2、特飲4選2。主食點左咖喱飯同卡邦拿意粉,甜品係芝士餅同流心桃蛋糕。真心覺得味道一般般。日式咖喱飯好難做得差,義粉好足料,超多火腿。兩個甜品味道一樣,而且未融曬雪🤔🤔。兩個飲品都係一般吧。驚喜當然係所有菜都帶AP鴨裝飾。咖喱飯個白飯壓成個鴨樣先上菜。蛋糕都倒模AP鴨個樣。意料之外既係真係好多AP鴨迷呀⋯⋯個個都瘋狂影相,不論男女老少都不停拍照拍照,真係好忙。餐廳有最低消費,埋單時可以抽AP鴨噤章。
總括而言,如果你係AP鴨迷的話,就一定要來朝聖👍🏻👍🏻
咖喱蛋飯
飲品